HTML

Grafológia

Ezt az oldalt azoknak szánom, akik érdeklődnek a grafológia iránt. A felmerülő kérdésekre szívesen válaszolok.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Grafológia: Az írás sebessége

grafoindex 2009.03.23. 11:43

Az írás sebességének a megállapításához nem kell látnunk az írás folyamatát, utólag is kikövetkeztethető, ki milyen tempóban ír. A grafológia megkülönbözteti a tollvonási sebességet és a produktivitási sebességet, ezek segítségével méginkább árnyalható az író személyről alkotott kép. A sebességek összevetése utal a lényeglátásra, a gondolkodásra, a folyamatlogikára, a gesztikulációra és a feladatvégzés hatékonyságára.


Önmagában a gyors írás utalhat tettvágyra, dinamikára, lendületre. Aki sebesen forgatja a tollat, valószínűleg nehezen viseli a monotóniát, eleven, élénk személyiség, aki hajlamos lehet a türelmetlenségre is. A gyors írásból következtethetünk lobbanékonyságra is, ugyanakkor gyors felfogókészségre, kombinativitásra is.


Ha a duktor lassan ír, róla azt feltételezhetjük, hogy megfontolt, higgadt, nyugodt, óvatos személy. Elmélyülésre való hajlam, alaposság is állhat a háttérben. De egyéb jelek társaságában lehet, hogy kényelmes, esetleg passzív, közönyös emberrel van dolgunk.

Forrás

Grafoindex

Címkék: írás grafológia sebesség grafológus grafoindex

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grafoindex.blog.hu/api/trackback/id/tr211019909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása