HTML

Grafológia

Ezt az oldalt azoknak szánom, akik érdeklődnek a grafológia iránt. A felmerülő kérdésekre szívesen válaszolok.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Grafológia: A kötővonalak vizsgálata II.

grafoindex 2009.03.10. 16:36

A kötővonal elsősorban a személyiség környezethez való viszonyulásának minőségét, az ahhoz való közeledését és szociális viszonyainak jellemzőit mutatja be. A kötésformát vizsgáljuk a betűk között, bizonyos betűkön belül (például h, m, n), valamint azokon a helyeken, ahol a normaírástól eltérő alakot találunk. A grafológia négy alapvető kötésmódot különböztet meg: girlandos, árkádos, szöges és fonalas. Ezeken kívül létezik az ún. kettős ívelés és a sacre coure névvel illetett kötésmód is. A mai alkalommal az árkádos kötéssel fogunk foglalkozni.


Az árkádos kötés

ezoterikus.huA magyar normaírás az árkádos formára épül. Az árkád tulajdonképpen egy fordított girland: a vonal alakja ívelt, az ív indulási és érkezési pontja az alsó zónahatáron van. A zömmel így író ember szabálykövető, hagyománytisztelő egyén. Zárkózott, nehezen megközelíthető, megfontolt, óvatos, bizalmatlan, introvertált, ugyanakkor stabil, határozott, az érzelmek kevésbé befolyásolják és jól bírja a megpróbáltatásokat. A külsőségek fontosak a számára, ami interperszonális kapcsolataiban is megfigyelhető.

Ha csak a szó elején látunk árkádot, a vége girland az arra utalhat, hogy a duktor alapvetően közvetlen, nyitott, de tudatosan moderálja magát.

A szűk árkáddal író ember precíz, pontos, kötelességtudó, ugyanakkor elzárkózó, szorongó, bizalmatlan, s nem kizárt, hogy leplez valamit.

A szókezdő árkád esetében a kezdővonal íve árkáddá modulálódik. Az így író személy kezdetben távolságtartó és csak később oldódik fel. Más értelmezés szerint a kezdőárkád írója hatáskeltésre törekszik.

A záró árkádnál a befejező vonal íve alakul át árkáddá. Kerüli a másokkal való őszinte érintkezést, nem akarja kinyilvánítani véleményét. Zárkózott, nehezebben barátkozó, sőt gyanakvó is lehet. Jól terhelhető fizikailag és pszichikailag egyaránt.

Forrás

Grafoindex

Címkék: grafológia kötés grafológus grafoindex árkádos

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grafoindex.blog.hu/api/trackback/id/tr89993919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása