HTML

Grafológia

Ezt az oldalt azoknak szánom, akik érdeklődnek a grafológia iránt. A felmerülő kérdésekre szívesen válaszolok.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Grafológia: A kötővonalak vizsgálata I.

grafoindex 2009.03.09. 11:06

A kötővonal elsősorban a személyiség környezethez való viszonyulásának minőségét, az ahhoz való közeledését és szociális viszonyainak jellemzőit mutatja be. A kötésformát vizsgáljuk a betűk között, bizonyos betűkön belül (például h, m, n), valamint azokon a helyeken, ahol a normaírástól eltérő alakot találunk. A grafológia négy alapvető kötésmódot különböztet meg: girlandos, árkádos, szöges és fonalas. Ezeken kívül létezik az ún. kettős ívelés és a sacre coure névvel illetett kötésmód is. A mai alkalommal a girlandos kötővonalakkal fogunk foglalkozni.

A girlandos (füzéres) kötésmód

A vonal alakja ívelt, az ív indulási és érkezési pontja a felső zónahatáron van. Felül nyitott, alul kerek, zárt alakzat.

Ez a kötésmód igen gyakori, bár sokszor más kötésmódokkal keverten jelenik meg. Az így író emberről elmondhatjuk, hogy nyitott a világ dolgaira, befogadó az új információkra, szívesen közeledik embertársai felé. Képes kapcsolatokat teremteni, kiváló kommunikációs készséggel bír, exravertált, rugalmas, alkalmazkodó. A füzéres írásmódot előnyben részesítők érzelmi beállítottságúak, lágy, oldott, engedékeny emberek. Kedvesek, barátságosak, empatikusak, ám nyitottságuk, nagyfokú befogadási hajlamuk révén befolyásolhatók. Konfliktuskerülők és segítőkészek, tudnak adni és befogadni. Elképzelhető, hogy önállótlanok, céljaiktól eltéríthetők is lehetnek.

A szavak elején és végén megjelenő füzéreket a grafológia negatívan ítéli meg. Mindkettő arra utalhat, hogy a kedvességet, a szeretetet csak színlelik, mivel rájöttek arra, hogy barátságos, közvetlen viselkedéssel jobban el tudják érni céljukat.

Forrás

Grafoindex

Címkék: grafológia kötés grafológus grafoindex kötővonalak girlandos

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grafoindex.blog.hu/api/trackback/id/tr31990951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása